tisdag 21 maj 2013

framtidstro


Jag har aldrig tyckt om att sälja mig själv, eller försöka framstå som mer socialt utåtriktad än vad jag är.
Min taktik i jobbsökandet har istället varit att aktivt ta kontakt med folk, boka möten, träffas och ställa frågor. Det har varit viktigt att besöka ställen jag varit och är nyfiken på, som går i linje med min utbildning.
Tidigt i våras belönades jag för det med praktik på Kultur i Väst, och nu har jag gått över till sexveckors projektanställning! Det känns så skönt att veta att jag kan komma någon vart och göra något som helst intryck utan att förlora mig själv på vägen.

Att ha en sysselsättning förändrar hela livssynen. Plötsligt orkar jag se disken igen. Jag orkar baka och städa litegrann bara för att jag känner för det. Och idag gick jag upp extra tidigt och tränade klockan åtta på morgonen för första gången! Ju mer man har att göra, desto mer orkar man man också göra, känns det som. Det är fint.

Snart är det sommar, och med det händer flera roliga saker. Två utställningar ska jag vara med på i år, den ena i Härlanda församlingshem redan nästa vecka. Utöver det ska maken och jag i vanlig ordning passa morföräldrarnas hus och låta katten gå på grönbete. Och sedan blir det tjugofemårsfirande. Födelsedagsplanerna börjar ta form.



söndag 12 maj 2013

snurrkjol


Den där blusen jag började sy på för ett tag sedan gick helt åt pepparn, så igår sydde jag en ny, klockad kjol istället, det kan jag åtminstone hantera. Tänkte ha med den på Härlandas sommarutställning (tredje året i rad @gunillahc och jag är med!) men slogs plötsligt av en otrevlig tanke. Tänk om den BLIR såld? Så nöjd med den, det fina storblommiga loppisfyndade  tyget och hur fint det ser ut när man snurrar i den. Den enda kjolen i sitt slag liksom.